Kanceláře EURO NÁŘADÍ s.r.o.

Kanceláře EURO NÁŘADÍ s.r.o.
Realizace:2019


Autorem stavební části je společnost LAPLAN s.r.o., hlavní inženýrka projektu Ing. Markéta Šafářová, Ph.D.
Autorka řešení zeleně: Ing. Mgr. Lucie Radilová, Dis.
Vizualizace: Luboš Zbranek

Návrh interiéru kanceláří byl realizován v průběhu rozestavěnosti skladovací a distribuční haly, jejíž součástí jsou i kanceláře společnosti. V rámci prací na návrhu interieru se podařilo zásadně upravit i stavební řešení a exterier.

Důležitou součástí zadání bylo podpořit základní filozofii společnosti – sounáležitost zaměstnanců jednotlivých oddělení administrativy i celé firmy. Proto jsou kanceláře v maximální možné míře propojené jak mezi sebou, tak i se skladovací a distribuční částí. Objem kanceláří je jednoznačně propsán do základní šedé hmoty haly žlutým hranolem – tento odstín žluté je firemní barvou. Vstup a zasedací místnost akcentují balkony, dřevěný obklad prochází plynule z interiéru do exteriéru. Obdobně přechází popínavá zeleň fasády do vstupní převýšené haly.

Základní nosný systém železobetonového skeletu a trapézových střešních plechů je přiznán i v kancelářích. Obdobně je zde uplatněno dřevo a kov v různých kombinacích a úpravách. Materiálové provedení reflektuje obchodní předmět společnosti spojený v principu s opracováním přírodních materiálů kovovými nástroji.

Akustická pohoda je řešena minerální vatou za modřínovým obkladem a zavěšenými panely Ecophone. Kanceláře jsou v maximální míře propojené s exteriérem pásovými okny a balkony s dřevěným obložením.

Zasedací místnost je prostorovým zakončením kanceláří. Tak jako v celém návrhu, jsou i zde použity přírodní materiály a kov odkazující se na obchodní předmět firmy – nářadí, tj. práce s kovem a s dřevem. Modřínový obklad prochází všemi částmi společných kanceláří, je jím obložena i exteriérová část zasedačky přecházející do balkonu. Velkým pásovým oknem je možný pohled do skladové a expediční haly a mít tak stálý přehled o chodu zboží a činnosti skladových zaměstnanců.

Hmota sociálního zázemí a individuálních kanceláří je obložena dýhovanými deskami ve formátu podlahy a překryta perforovaným plechem. Při jednání je výhled do zeleně zarámovaný pásovým oknem vloženým do nábytkové stěny.

V současné době se pracuje na návrhu 2. etapy – strohý objem nové haly by měly doplnit kompoziční prvky vykonzolovaných balkonů a lodžií, které vyjadřují odlišnou náplň hlavního objemu a zároveň zjemňují objem haly. Podstatnou součástí návrhu je také řešení zeleně.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
skvělý dům
Karel Doležel
24.01.20 11:06
skvělý dům
Radek Sladecek
05.02.20 03:46
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Radek Sládeček