Novostavba informačního centra Veselý Výlet

Novostavba informačního centra Veselý Výlet
Investor:RNDr. Pavel Klimeš
Project:1996
Realization:1999


Spolupráce: Radana Feistnerová
Prováděcí projekt: Ing. Miloslav Klimeš
Tesař: Petr Růžička
Objekt informačního centra Veselý Výlet se nachází v centru Pece pod Sněžkou. Dům má tvar protáhlého rovnoramenného lichoběžníku, vycházející z tvaru pozemku.
Objekt má několik funkcí: V přízemí jsou dvě prodejny; v západní části je v 2. NP situován prostorný byt přístupný samostatnou krytou lávkou; hlavní veřejný prostor domu tvoří galerijní prodejna s otevřeným průhledem do 2. NP, kde je výstavní prostor galerie. Uvnitř objektu procházejí galerií čtyři sloupy - tesané smrkové kmeny, které nesou ochoz, konstrukci věže a malou galerii ve 3. NP přístupnou po točitém schodišti. Fundus galerie tvoří okenicové paravány, které umožní uzavření prostoru v rovině stěn. Prostor galerie má při této úpravě horní osvětlení.
Dům je v přízemí řešen jako tradiční roubená stavba, patro má sloupkovou konstrukci. Jádro domu je neseno čtyřmi tesanými smrky. Fasáda má okrovou barvu, střecha je zinková, matně šedočerná. V interiéru je přírodní dřevo, dřevoštěpkové desky, černé ocelové schody a zábradlí ochozu. Podlahu galerie tvoří břidlice.
0 comments
add comment

buildings.morebuildingsarch Ateliér Dům a Město